Korona vírus – Ideiglenes intézkedések

Kedves Galgagutai Evangélikus Gyülekezet, Kedves Testvérek!

A koronavírus-járvány terjedése miatt hazánkban kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, a hatósági rendelkezéseket és a püspökeink iránymutatását követve 2020. március 16-tól kezdve bizonytalan ideig, de legalább virágvasárnapig nem tartunk sem istentiszteleti, sem egyéb gyülekezeti alkalmat. Az Istentiszteletek mellet tehát elmaradnak a kórus próbák, Biblia órák, ifjúsági órák, böjti áhítatok.

A püspöki körlevelet az alábbi linket olvashatják:
https://www.evangelikus.hu/keres-a-mee-gyulekezeteihez…

Március 15-én még megtartjuk 11 órás Istentiszteletünket, amin a következő iránymutatásokat kell követnünk:
1. Érkezésekor és távozáskor tartózzkodjuk a testvéri kézfogástól.
2. A templom padokban szellősen üljünk, tartsunk meg az egymás közti 2 méter távolságot.

Fontos, hogy ezen nehéz időkben sem maradjunk Isten igéje, szava nélkül.
1.A szombati nap folyamán egyeztettem Buda Jánossal, a berceli Gólya TV vezetőjével, hogy gyülekezetünkből is sugároznának Istentiszteleteket, áhítatokat, tovább készítenénk 5 perces rövid üzeneteket. Ha Isten is úgy akarja, akkor ezáltal szigorúan zárt ajtók mögött tudnánk készíteni olyan lelki tartalmakat, amiket lehetőség szerint a helyi kábel tévén tudunk sugározni és online is közzé tudunk tenni. Igyekszünk majd megtalálni a különböző eszközöket, amik segítségévül el tudjuk jutatani a testvérekhez Isten szavát, gondoskodását, szeretetét! Figyeljék folyamatosan gyülekezetünk facebook oldalát lelki tartalmakért, információkért!
2.Bátorítom a kedves testvéreket a Biblia, az Útmutató, a Napi ige olvasására, továbbá kövessék a tv-s, rádiós, online Istentiszteleteket! Ezek is mind találkozási pontok Istennel!
3.A keresztény, testvéri szeretet megélve figyeljünk egymásra, különösen az idősekre, betegekre, egyedül élőkre. Keressük egymást telefon, az interneten keresztül!

A tisztasági szabályokat mindenki nagy odafigyeléssel tartsa be!

Ma délután még tartattunk egy kórus próbát, amelyen a következő felvételt készítettünk bátorításként és imádságként az előttünk álló időkre:

https://drive.google.com/file/d/1XRv0_nwJVwYQrQ3IulaBcjKkuydrenRt/view?fbclid=IwAR2TRjA28yRLe1TuCoTHNe17eD6vgQl9sNCNoRLduT3ICOBB8ZHVdG70Fpg

„Őrizz meg minket, óvd meg népedet! / Légy velünk minden szenvedésben / Tekintettel, meleg fényeddel, / Légy közel az ólomidőkbe”

Erős Vár a mi Istenünk!

2020.03.14, Galgaguta
Lukács Máté András, beosztott lelkész

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*