Tájékoztató a koronavírus kapcsán

Tájékoztató

Tisztelettel tájékoztatjuk a Galgagutai Evangélikus Egyházközség tagjait és minden érdeklődőt az alábbiakról:

1) A koronavírus-járvány terjedése miatt hazánkban kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, a hatósági rendelkezéseket és a püspökeink iránymutatását követve 2020. március 16-tól kezdve bizonytalan ideig, de legalább virágvasárnapig nem tartunk sem istentiszteleti, sem egyéb gyülekezeti alkalmat. Az Istentiszteletek mellet tehát elmaradnak a kóruspróbák, Bibliaórák, ifjúságiórák, böjti áhítatok.

2) A Galgagutai Evangélikus Egyházközség az alábbi felületen igyekszik lelki tartalmakat, Isten üzenetét, hallgatható és olvasható áhítatokat, rövid videóanyagokat eljuttatni minél több emberhez:

3) Biztatunk mindenkit a lelkes Ige, Biblia olvasásra, amelyben segítségünkre lehetnek az Útmutató és Nap Ige kiadványok. Ezenkívül imaközösségre hívunk mindenkit! Minden este 7 órakor, amikor a harang megszólal imádkozzunk az otthon lévőkkel az alábbi rend szerint:

  • 1. Előkészület: Az otthonunk csendes sarkában gyújtsunk meg egy gyertyát, készítsük elő a Bibliát és/vagy az Útmutatót, Napi Igét.
  • 2. Kezdő ének: Javaslat: Evangélikus Énekeskönyv: 280. ének, Itt az Isten köztünk.
  • 3. Atya, Fiú, Szentlélek nevében
  • 4. Imádság: Mindenható Atyánk! Hálát adunk neked a mai nap áldásaiért! Bocsátsd meg vétkeinket, amikor nem a te akaratod szerint éltünk, amikor nem a szeretet ösvényén jártunk! Kérünk légy velünk most csendes perceinkben, jöjj közénk, áldj meg minket! Dicsőség Neked! Ámen
  • 5. Igeolvasás, elmélkedés: Olvassuk fel az Útmatató igéit, ha van a Napi Igénk a hozzá kapcsolódó áhítatot, vagy egy evangéliumi történetet olvassunk fel. Röviden, csendes elmélkedjünk az igéről. Ha többen vagyunk együtt, beszélgessünk arról, hogy mit jelenthet ez az ige.
  • 6. Könyörgés és Miatyánk: Könyörgő imádságban a következőkért imádkozhatunk: magunkért, család tagjainkért, egészségükért, boldogságukért és hitbeli erősödésükért! Járvány idején azokért, akik betegek, s akik gyógyítanak, azokért, akik kutatják az ellenszert és felelős döntéseket hoznak. A félelemben élőkért, és azokért is, akik felelőtlenek. A világ gyógyulásáért! Gyülekezetünkért, az itt folyó szolgálatért, és a közösség erősödéséért! A gyermekekért és a fiatalokért! A gyülekezet egy-egy tagjáért, akit a templomban láttál, és akiről keveset tudsz, vagy éppen azokért, akiket nehezen viselsz el. Akik gátolják az evangélium terjedését. Bűnbocsánatért, testi, lelki gyógyulásokért és a szeretet növekedéséért, a halálfélelmet legyőző reménységért! Az emberiség békéjéért, a világ keresztyéneiért. Végezetül mondjuk el a Miatyánkot.
  • 7. Áldás: Áldjon meg minket a mindenható Isten, az Atya, a Fiú és a Szentlélek! Ámen
  • 8. Ének: Javaslat: Evangélikus Énekeskönyv: 120 ének: Ó, terjeszd ki Jézusom

4) Kérünk mindenkit, hogy az előírt tisztasági és elővigyázatossági szabályok tartsuk be: sűrűn és alaposan mossunk kezet, tartózkodjunk a fizikai kontaktustól, tartsuk egymástól 2 méter távolságot, lehetőségeink szerint maradjunk otthon, ha nagyon szükséges csak akkor mozduljunk ki! Ez különösen vonatkozik a 60 év felettiekre és a betegekre! Figyeljük folyamatosan a híreket és a szabályozásokat!

5) Vigyázzunk magunkra, egymásra és támogassuk, segítsük egymást! Idős, beteg testvéreinknek segítsünk a bevásárlásban. Az egyedül lévőket keressük telefonon, bátorítsuk őket! Akinek félelme van, beszélgetni szeretne a kialakult helyzetről, lelkészi segítségre szorul, vagy halaszthatatlan kazuális (pl.: temetés) szolgálattal kapcsolatban érdeklődne, gyülekezetünk lelkésze telefonon elérhető: Lukács Máté András, 0620 585 2007, lukacs.mate.andras@gmail.com. Ezúton is kérem azokat, akik tudnak olyanokról, akik sem televízión, sem interneten keresztül nem tudnak tájékozódni, és szükségünk van lelki táplálékra, hogy adjanak értesítést róluk lelkész úrnak, és adják meg neki az érintett elérhetőségeit.

Imádkozunk azért, hogy minél hamarabb eljöjjön az idő, amikor hálát adhatunk Istennek, és újra összegyülekezhetünk közös otthonunkban, a templomban!

Jézus Krisztus, Isten Fia mondja: „Én veletek vagyok minden napon” (Mt 28,20)

Erős Vár a Mi Istenünk!

Lukács Máté András  
beosztott lelkész

Pleva Norbert                                                                                                 felügyelő

Galgaguta, 2020.03.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*