Határozat Covid-19-koronavírus járványhelyzetről szóló püspöki pásztorlevélre reagálva

A 2020. november 11. püspöki pásztorlevelének értelmében a Galgagutai Evangélikus Egyházközség hétközi alkalmai elmaradnak a határozat visszavonásáig. A konformációs órákat online tartjuk meg.

Figyelembe véve, hogy a Galgagutai Evangélikus templom méretet nagy (200 fő befogadására is alkalmas) viszont a templomba járok száma az elmúlt hetekben alacsony (20 fő körüli) a gyülekezet presbitériumának többsége amellett döntött, hogy a Védekezési Szabályzat betartása mellett a vasárnap délelőtti Istentiszteletek folytatódnak. A pásztorlevél értelmében a Védekezési Szabályzat kiegészül az éneklés elmaradásával. A kántorral egyeztetve a dallamokat orgonán továbbra is hallhatjuk, a szövegeket pedig magunkban követhetjük.

A helyi járvány helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük, ha szükséges további intézkedéseket hozunk.

Az Istentiszteleteket és a Bibliaórákat a helyi Gólya Tv változatlanul közvetíti, továbbá online, a gyülekezet Youtube csatornáján és a gyülekezet Facebook oldalán is elérhetőek a felvételek. Az aktuális információkat a Gyülekezet honlapjára, facebook oldalára, templom előtti hirdető falra helyezzük ki. Lukács Máté András lelkész urat bátran keressék telefonon: 0620 585 2007, lukacs.mate.andras@gmail.com.

Imádkozzunk, hogy minél hamarabb túl legyünk a járványhelyzeten, hogy Isten vezessen és gondoskodjon rólunk! Addig is:

„Jobb a kevés az Úr félelmével, mint a sok kincs, ha nyugtalanság jár vele” (Péld 15,16)

Erős vár a mi Istenünk!

Galgaguta, 2020.11.14.Pleva NorbertLukács Máté András
felügyelő        beosztott lelkész

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*