Határozat Galgaguta település Covid-19-koronavírus járványhelyzetére való tekintettel

A gyülekezet elnöksége (Krizsanyik László másodfelügyelő, Lukács Máté András beosztott lelkész, Pleva Norbert felügyelő) a Nógrádi Egyházmegyével (Szabó András esperes), a Galgagutai Önkormányzattal (Agócs Gábor polgármester) és a Galgagutai Egyházakkal (Kumich Mihály, Galgagutai Baptista Gyülekezet vezető, Hulitka Róbert, galgagutai plébános) egyeztetve a következő döntést hozta:

Figyelembe véve Galgaguta településén kialakult járványhelyzetet a gyülekezettagjainak, és a lakosság egészségének megőrzésének érdekében a Galgagutai Evangélikus Egyházközség határozatlan időre átáll digitális működésre. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a galgagutai járványhelyzetet. Amint a településen a vírus leszálló ágba kerül, és megoldódik a helyzet, újra indítjuk a hagyományos, személyes gyülekezeti életet.

A digitális működés során az Istentiszteleteket és a Bibliaórákat a helyi Gólya Tv közvetíti, továbbá online, a gyülekezet Youtube csatornáján és a gyülekezet Facebook oldalán is elérhetőek a felvételek. A konfirmációs órák online, video beszélgetések által folytatódnak. Az aktuális információkat a Gyülekezet honlapjára, facebook oldalára, templom előtti hirdető falra helyezzük ki. Tervezünk írásos anyagokat is kiküldeni a gyülekezet tagjainak. Lukács Máté András lelkész urat bátran keressék telefonon: 0620 585 2007, lukacs.mate.andras@gmail.com.

Imádkozzunk azért, hogy rokonaik, barátaink, szomszédjaink, ismerőseink, akik most elkapták a vírust minél hamarabb meggyógyuljanak, Isten adjon nekik lelki erőt! Imádkozzunk településünkért, egymásért, hogy Isten kegyelme által újra minél hamarabb találkozhassunk személyesen!

„Jézus Krisztus meg is erősít titeket mindenkor” (1 Kor 1,8)

Erős vár a mi Istenünk!

Galgaguta, 2020.10.17.

Pleva Norbert                                                   Lukács Máté András
felügyelő                                                                     beosztott lelkész

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*