Határozat Galgaguta település Covid-19-koronavírus járványhelyzetének változására reagálva

Galgagutai Evangélikus Egyházközség

Határozat
Galgaguta település Covid-19-koronavírus járványhelyzetének változására reagálva

A gyülekezet elnöksége (Krizsanyik László másodfelügyelő, Lukács Máté András beosztott lelkész, Pleva Norbert felügyelő) a Nógrádi Egyházmegyével (Szabó András esperes), a Galgagutai Önkormányzattal (Agócs Gábor polgármester) és a Galgagutai Egyházakkal (Kumich Mihály, Galgagutai Baptista Gyülekezet vezető, Hulitka Róbert, galgagutai plébános) egyeztetve a következő döntést hozta:

Figyelembe véve, hogy a rendelkezésre álló információnk szerint Galgaguta településén járványhelyzet megtorpanni látszik, és a Galgagutai Manóvár Óvoda is újra nyit, a Galgagutai Evangélikus Egyházközség is a hagyományos módon, személyes formában folytatja az Istentiszteleti életet. A helyi járvány helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük, ha szükséges további intézkedéseket hozunk.

A gyülekezet Védekezési Szabályzata továbbra is érvényben van. Az Istentiszteleteket és a Bibliaórákat a helyi Gólya Tv változatlanul közvetíti, továbbá online, a gyülekezet Youtube csatornáján és a gyülekezet Facebook oldalán is elérhetőek a felvételek. Az aktuális információkat a Gyülekezet honlapjára, facebook oldalára, templom előtti hirdető falra helyezzük ki. Lukács Máté András lelkész urat bátran keressék telefonon: 0620 585 2007, lukacs.mate.andras@gmail.com.

Imádkozzunk azokért, akik még a felépülés útján vannak, Isten adjon nekik lelki erőt! Adjunk hálát a gyógyultakért! Imádkozzunk településünkért, egymásért!

„Jézus Krisztus meg is erősít titeket mindenkor” (1 Kor 1,8)

Erős vár a mi Istenünk!

Galgaguta, 2020.10.27.

Pleva Norbert                                                                              Lukács Máté András
felügyelő                                                                                                 beosztott lelkész

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*